Beljenje zob

Beljenje zob Tako kot ima vsak človek na svetu edinstven prstni odtis, tako unikatni so tudi naši zobje – ne le po številu, obliki, kakovosti in položaju v ustih, ampak tudi po barvi. Ta je že po naravi različnih odtenkov – od bolj snežno belih do bež in sivkastih tonov, odvisna pa je od naše dedne zasnove ter le iene servizio opzioni binarie zunanjih in notranjih zabarvanj.

Kako do bolj belih zobPrva povzročajo zobni kamen, površinske zobne obloge in zabarvanja zaradi cigaret, uživanja kave, čaja in vina, za druga pa je med drugim krivo uživanje nekaterih zdravil, zdravljenje zob in dedne bolezni. Kljub temu da je http://www.biotran.com/or/349/6208.html depositi minimi opzioni binarie bolj rumenkasta barva zob v primerjavi z našo kožo conto demo opzioni binarie topoption videti bolj naravna, taki binäre optionen hilfsmittel zobje pa naj bi bili tudi verità su opzioni binarie kakovostnejši oziroma http://www.yusco.rs/pk/34/robot-opzioni-binarie-forum.html robot opzioni binarie forum trdnejši, danes pod vplivom holivudskih trendov stremimo k bolj belim zobem.

Če nismo zadovoljni z barvo svojih zob, za spremembo obstaja nekaj različnih metod, ki jih lahko razdelimo na http://cbsteel.net/bo/64/italia-vietati-robots-opzioni-binarie.html italia vietati robots opzioni binarie domače in come impostare adx nelle opzioni binarie profesionalne. Pa na kratko poglejmo, kaj vse je na voljo, če menimo, da naš nasmeh ni dovolj bel ali bleščeč.

 

http://www.funatics.de/oa/22/402.html binäre optionen wie viel verdienen Domače in profesionalne metode beljenja zob

Med domačimi in profesionalnimi metodami beljenja so http://www.st-antonius-kirche-neukirchen.de/ol/106/binre-optionen-lernprogramm.html binäre optionen lernprogramm tri ključne razlike: cena, moč belilnega učinka in validita opzioni binarie obstojnost. Za manjše posvetlitve tako lahko ceneje poskrbimo sami z izdelki, ki so na voljo v drogerijah ali specializiranih trgovinah, za večjo in dlje trajajočo belino nasmeha pa bo bolje in varneje poskrbel zobozdravnik.

 

binäre optionen template test Domače metode

Med tako imenovane domače metode beljenja oz. tiste, ki se jih lahko lotimo sami, štejemo beljenje z:

  • belilno ali polirno zobno pasto,
  • belilnimi trakovi,
  • belilom, ki ga nanašamo s čopičem,
  • žvečenjem žvečilnih gumijev z delci, ki delujejo abrazivno.

Pri tem je treba opozoriti na to, da belilne in polirne paste vsebujejo različno velike delce, ki na sklenino delujejo abrazivno in jo z daljšim uporabljanjem lahko tudi mehansko poškodujejo, še posebno če zobje niso zdravi ali če imamo razgaljene zobne vratove. Tudi pri uporabi belilnih trakov in belila, ki ga nanašamo s čopičem, se je treba držati navodil z embalaže, odveč pa ni niti opzioni binarie e fiscalità posvet pri zobozdravniku oziroma preventivni pregled. Predpogoj je vsekakor dobra, redna in natančna ustna higiena oziroma kakovostno ščetkanje, s katerim odpravimo zobne in medzobne obloge.

Med domačimi metodami naj omenimo še ščetkanje z el. zobno ščetko, kot je Philips Sonicare. Ta glede na izsledke raziskav lahko uspešno odstrani zunanje zabarvanje, ki ga povzročajo kava, čaj, tobak, rdeče vino in pigmenti iz hrane. Ob tem je primerna tudi za vzdrževanje beline zob po profesionalnem beljenju.

 

Profesionalno beljenje zob

Profesionalne metode

Profesionalne metode so učinkovitejše in varnejše od domačih. Pomembno je, da se belijo le zdravi zobje, zdrava pa morajo biti tudi obzobna tkiva, za kar poskrbi zobozdravnik. Med najpogostejše profesionalne metode spadajo:

  • oksidativno beljenje,
  • laserska metoda beljenja,
  • metoda beljenja, ki jo izvajamo sami, vendar pod nadzorom zobozdravnika,
  • notranje beljenje (običajno namenjena beljenju posameznega mrtvega zoba).

Beljenje je najmanj agresivna profesionalna metoda, ki jo imamo na voljo, ko želimo posvetliti zobe. V postopku beljenja zobozdravnik na zobe nanese belilni gel, iz katerega se aktivno sprošča kisik, ta pa prehaja v sklenino, kjer se vrši postopna oksidacija. Ta proces sčasoma sicer poteka v obratni smeri, kar pomeni, da zobje postopoma temnijo nazaj proti naravni barvi, zato je treba belino po beljenju zob vzdrževati. To lahko storimo tudi z načini, ki spadajo med domače metode beljenja. Kako hitro in intenzivno se bo naravna barva povrnila, je odvisno tudi od načina življenja – kajenje, pitje kave, čaja, rdečega vina ipd.

 


Katarina Petrović