Majhen prostor – velike težave

Hrana v medzobnih prosotorih Hrana nas lahko spravi v prav neroden položaj. Vsi poznamo občutek, ko se po zaužitem obroku še ure trudimo z jezikom zbezati ostanke izmed zob. Doma najpogosteje poskusimo z zobotrebcem. Večinoma smo pri tem uspešni, če ne je na vrsti nitka. In ta je res dober pripomoček za take izzive. Enako velja za medzobne ščetke, ki za razliko od nitke učinkovito čistijo konkavne medzobne prostore v zadnjem delu čeljusti (med kočniki).

Nitkanje v ozkih medzobnih prostorihDobra izbira so tudi za čiščenje okrog implantatov, mostičkov, fiksnega ortodontskega aparata in po operacijah dlesni. Ne glede na to, kako prav nam pridejo ti pripomočki ob različnih zadregah, bi pravzaprav morali postati del redne ustne higiene, saj očistijo mesta, do katerih ščetka ne seže. Da bo uporaba čim bolj učinkovita, neboleča in ne bo povzročila poškodb, je treba upoštevati nekatere nasvete in poskrbeti, da ti mali prostori ne bodo postali vir velikih težav.

 

fast wire transfer payday loans Nasveti za nitkanje

Nitka nam pride še posebej prav http://247loan.ca/instant-loans-for-unemployed-canada instant loans for unemployed canada v zelo ozkih medzobnih prostorih, kjer ne moremo uporabiti medzobne ščetke. To je predvsem sprednji del čeljusti (sekalci in podočniki). Pri tem moramo biti izjemno previdni, saj pri premočnem pritisku nitka s preveliko silo zadene ob dlesen in jo poškoduje. Če se nitka dlje časa uporablja na ta način, lahko na dlesnih ostanejo trajne posledice. Ključ do enostavnejšega uravnavanja moči, s katero nitkamo zobe, je v oprijemu in vodenju nitke. Priporočljivi sta binary options live trading room dve tehniki, tehnika zanke in tehnika navijanja na prste. Natančneje si ju oglejte in se odločite, katera vam je bliže.

binäre optionen profichart Če povzamemo, je treba za uspešno nitkanje upoštevati naslednje:

  • izbrati eno od tehnik uporabe,
  • nitko s prsti prijeti čim bliže skupaj,
  • nitko s počasnimi žagajočimi gibi voditi v medzobni prostor,
  • očistiti zobe tudi pod robom dlesni.

 

Uporaba IAP sonde za merjenje medzobnih prostorov cash loans online lenders Uporaba medzobnih ščetk

Zaradi konkavne oblike zob v zadnjem delu čeljusti so med njimi manjši ali večji medzobni prostori, ki jih brez medzobne ščetke ne moremo kakovostno očistiti (do tega dela z zobno ščetko namreč ne pridemo, zobna nitka pa je preozka). Pri tem je pomembna izbira prave velikosti medzobne ščetke, saj premajhna ne bo dovolj temeljito očistila medzobnega prostora, prevelika pa lahko poškoduje dlesen.

 

binary options one touch signals Pri izbiri primerne velikosti nam binäre optionen gewinn lahko pomagata zobozdravnik ali ustni higienik, ki medzobne prostore izmerita s posebnim pripomočkom, IAP-sondo. Tudi sami lahko poskusimo tako, da opzioni binarie banca sella začnemo z najmanjšo velikostjo, ki je na voljo, nato opzioni binarie non funziona nadaljujemo proti večji, dokler jo še brez prevelikega upora lahko vstavimo v medzobni prostor. Dobro je še vedeti, da je dlesen morda že nekoliko vneta, zato bo ob začetku uporabe zakrvavela, vendar bo krvavenje sčasoma ponehalo. To bo vplivalo tudi na manjše povečanje medzobnega prostora, zato je binäre optionen handeln broker priporočljivo ponovno preveriti ustreznost velikosti medzobne ščetke. Eden od kompletov, ki nam pri tem lahko pomaga je Curaprox CPS 457 »pocket set«, saj v priročni škatlici vsebuje držalo in štiri velikosti medzobnih ščetk.

Za uspešno čiščenje medzobnih prostorov z medzobnimi ščetkami je treba upoštevati naslednje:

  • izbrati pravilno velikost medzobne ščetke,
  • nežno jo vstaviti v medzobni prostor,
  • upoštevati pravilo »enkrat not, enkrat ven«.
Več o uporabi medzobnih ščetk

Katarina Petrović