Miti in resnice o zobnih pastah

Zobna pasta katero izbrati Zobna ščetka in pasta, pasta in zobna ščetka, kakor koli obrnemo, spadata skupaj. Zjutraj skoraj ne moremo od doma, če si nismo umili zob in si s priljubljeno zobno pasto osvežili daha, zvečer je postopek enak. In kako se običajno odločamo o nakupu, ko stojimo pred na videz brezmejnimi policami embalaž z zobnimi kremami? Takrat imamo pri odločitvi različne kriterije in v pestri ponudbi se najde kaj za vsak okus.

Nekaterim je pomembno, da se zobna pasta čim bolj peni, drugi imajo radi močan okus, tretji takšno, ki pobeli zobe. Kaj pa če vam razkrijemo, da za učinkovito ščetkanje zob sploh ne potrebujemo zobne paste?

Dejstvo je, da je pri čiščenju zob strategie per opzioni binarie a 30 secondi ključno mehansko odstranjevanje škodljivih bakterijskih struktur s ciljem njihove dezorganizacije. In to dosežemo že s primerno mehko zobno ščetko z več tisoč finimi ščetinami, ki bodo nežno segle tudi pod rob dlesni, kjer se sicer nabira največ plaka, ter z medzobnimi ščetkami in zobnimi nitkami. Dejstvo je tudi, da site diventaretrader.com broker opzioni binarie conto demo zobne paste s svojimi učinkovinami app ashton kutcher opzioni binarie lahko podpirajo skrb za našo ustno higieno, vendar je pomembno, kakšno izberemo. Morda vam bo nekaj razbitih mitov pomagalo pri odločitvi, ko se boste naslednjič znašli pred polnimi policami zobnih krem. Vedeti je namreč treba, da http://www.sgrewe.de/ok/130/binre-optionen-code.html binäre optionen code ni vsaka zobna pasta dobra zobna pasta.

 

sparkasse binäre optionen Razjasnjeni miti


opzioni binarie guadagnare com Zobna pasta ki se peniMit št. 1: Bolj se zobna pasta peni, bolj je učinkovita

Penjenje zobne paste omogoča sestavina strategie di trading con opzioni binarie SLS ali natrijev lavrilsulfat. Ta je pogost dodatek tudi v šamponih, gelih za prhanje in čistilih, http://gunaydinet.com/pi/24/opzioni-binarie-fibonacci.html opzioni binarie fibonacci na učinkovitost zobne paste pa nima nobenega vpliva, še več, ustni mikroflori lahko celo škoduje s tem, da povzroči mikroskopsko velike ranice, iz katerih se razvijejo afte – posamične boleče plitve razjede na ustni sluznici.


http://www.shix.it/oy/200/3485.html renato di lorenzo opzioni binarie Preveč zobne pasteMit št. 2: Več zobne paste iztisnemo na zobno ščetko, bolje si lahko očistimo zobe

Več iztisnjene zobne paste ne pomeni bolj čistih zob. Pomembna je namreč tehnika ščetkanja, binäre optionen erfahrungen bdswiss zadostna količina paste pri enkratnem ščetkanju pa je v velikosti zrna graha. Z upoštevanjem našega nasveta boste lahko tudi prihranili, saj bo tuba zobne paste trajala dlje kot do zdaj.


http://creditsmartrepair.com/bx/47/consob-blocca-opzioni-binarie.html consob blocca opzioni binarie Zobna pasta osveži dahMit št. 3: Zobna pasta osveži naš dah

Mnoge zobne paste vsebujejo različne bolj ali manj umetne okuse, ki zaradi pekočega občutka, ki ga vzbudijo, dajejo vtis svežine. V resnici le začasno zakrijejo slab zadah, ki ga povzročajo bakterije. Zaradi trenutnega svežega občutka, še ne pomeni, da smo slab vonj ali njegov izvor odpravili. K temu najbolj pripomore kakovostna ustna higiena – pravilno ščetkanje in uporaba dodatnih pripomočkov, kot so medzobne ščetke, zobne nitke in strgalo za jezik.


Pobeljeni zobjeMit št. 4: Belilne zobne paste tudi zares pobelijo zobe

Zobne paste, ki obljubljajo bele zobe, običajno vsebujejo bodisi groba strgalna sredstva (abrazive) bodisi belila, najpogosteje perokside, ki lahko škodujejo obzobnim tkivom in trajno poškodujejo sklenino. Zato je najbolje izbrati zobno pasto s čim bolj fino granulacijo oziroma pred nakupom preveriti deklaracijo na embalaži. Večinoma se je belilnim zobnim pastam bolje izogniti, saj lahko naredijo več škode kot koristi.


Ohranimo svež dah 12urMit št. 5: Z določeno vrste zobne paste lahko zaščitimo zobe in ohranimo svež dah 12 ur

Če pomislimo, bo za zobno pasto to nemogoča naloga, saj v 12 urah običajno vsaj nekajkrat jemo in pijemo ter si tako »umažemo« zobe oziroma spodbudimo bakterije k delu. Dah tako že po zaužiti kavi, čaju ali soku ne bo več svež, kaj šele po obroku. Rešitev seveda ni v tem, da ničesar ne pojemo, saj tako tudi ne proizvajamo zadostnih količin sline, ki ima pomembno funkcijo – deluje protimikrobno, mehansko čisti, nadzira pH v ustih, odstranjuje koščke hrane iz različnih delov ustne votline in zobe oskrbuje z minerali. Manj sline pomeni tudi večjo možnost za slab zadah.


 

Kaj pravi deklaracija?

Odločitev o zobni pasti prepuščamo vam, ne bo pa odveč, da prihodnjič v trgovini nekaj časa namenite tudi prebiranju deklaracije. Tako preverite, kaj zobna pasta, ki jo uporabljate, res vsebuje in kako to lahko vpliva ne le na vaše zobe, ampak na celotno zdravje. Priporočljivo je, da kupite tako pasto, ki na noben način ne bo škodovala ustnim tkivom ali zaviralno vplivala na naravne zaščitne procese v naših ustih, bo pa podpirala ustno floro.

 


Katarina Petrović