Čiščenje zob

Vsako starostno obdobje ima nekaj značilnosti, ki jih je treba upoštevati tudi pri čiščenju zob.

För Kamagra utan recept Dojenčki
Že pred izrastom prvega zobka in predvsem med izrastom je priporočljivo, da otroku ponudimo obroček za žvečenje, saj mu ta omili bolečine in srbenje dlesni. Takoj, ko prvi zobek pogleda iz dlesni, začnemo z uporabo ustrezne zobne ščetke, ki naj ima majhno glavo in zelo mehke ščetine. Priporočljivo je tudi, da je glava obložena s čim mehkejšim materialom. Tako otrokova prva izkušnja z zobno ščetko ne bo boleča in ščetkanje zanj lahko postane zabavno opravilo.

broker opzioni binarie senza deposito minimo  

binäre optionen forum 2014 Malčki
Otrok naj takoj, ko to zmore, ščetko uporabi sam ter tako oponaša starše, brate ali sestre, vendar mora vsako ščetkanje v zgodnjem otroštvu pa vse do približno 8. leta zaključiti odrasla oseba. Pomembno je, da pri tem sodelujeta oba: odrasli, ki zobe dejansko očisti in otrok, ki razvija zavest za ustno higieno. V zelo zgodnjem otroštvu naj ščetkanja potekajo brez zobne paste, vsekakor pa je njena uporaba povsem neprimerna v obdobju, ko otrok ne zmore izpljuniti vsebine ust. Kasneje pasto sicer lahko uporabimo, ni pa potrebna.

http://posgrado.ipa.org.ar/?seyl=software-automatico-opzioni-binarie&dca=4f software automatico opzioni binarie Pri otrocih (in seveda tudi pri odraslih) pa je za zdravje zob zelo pomembna izbira hrane in pijače. Žejo naj pogasi voda, saj so sladkani čaji in sokovi, še posebej, če jih otrok uživa po steklenički, glavni vzrok za karies zgodnjega otroštva, ki smo mu včasih rekli steklenični karies. Pomembni so tudi redni preventivni pregledi pri otroškem zobozdravniku. Otroka moramo do približno 8. leta nadzorovati pri čiščenju zob.

iq opti  

www binaere strategien de Mladostniki
Zaradi hormonskih sprememb, ki se dogajajo v obdobju odraščanja, so mladostniki nekoliko bolj izpostavljeni tveganju za nastanek vnetja dlesni. Če do sedaj niso čistili medzobnih prostorov, je sedaj skrajni čas, da začnejo. S tem bodo preprečili nastanek kariesa v medzobnem prostoru in nastanek vnetja dlesni. Veliko mladostnikov ima tudi fiksne ortodontske aparate. V teh primerih je temeljita in natančna ustna higiena še bolj pomembna.

Inderal apotek  

ordering fincar online Odrasli
Kar se Janezek nauči, Janez zna. Če smo se čiščenja zob in medzobnih prostorov naučili že v mladosti, potem obstaja velika verjetnost, da bomo svoje zobe ohranili do konca svojega življenja. Treba je vedeti, da samo z zobno ščetko ne moremo očistiti vseh ploskev zob. Za zdrave zobe in dlesni moramo redno uporabljati tudi medzobno ščetko in/ali zobno nitko. V kolikor smo postali lastnik mostička, krone, zobnega vsadka (implantata), je treba ustno higieno temu primerno prilagoditi – uporabiti dodatne pripomočke, da bomo lahko zagotovili brezhibno higieno. Ob rednih preventivnih pregledih zobozdravnika se z njim posvetujmo tudi o pravilnosti naše tehnike čiščenja zob in redno obnavljajmo in osvežujmo to znanje.

bswiss  

För viagra 25 mg på nätet samråd Tretji zobje
Tako kot pri mlečnih in stalnih zobeh je tudi pri 'tretjih zobeh' zelo pomembna ustrezna, temeljita in redna higiena. Redno moramo čistiti plak z umetnih materialov, z mehko ščetko pa vsakodnevno oščetkamo dlesni oziroma vse površine, ki jih proteza pokriva. Posebej pomembna je higiena na delu, kjer se proteza stika z dlesnijo in nebom, saj lahko v primeru, da ostankov hrane in glivic ne odstranimo v zadostni meri, pride do vnetij ustne sluznice. Na vnetje smo pozorni, če sluznica pordi in imamo v ustih pekoč občutek. V tem primeru obiščite zobozdravnika, da vam ustrezno svetuje in pomaga odpraviti težavo.