Splošno o zobeh

opzioni binarie perso tutto Nasmejana družinaV različnih življenjskih obdobjih uporabljamo za žvečenje in grizenje različne 'generacije' zob. Prisotnost zob v ustih, od izrasta prvega mlečnega zobka naprej, je zelo pomembna. V primeru, da izgubimo posamezen zob, ga je potrebno ustrezno nadomestiti. V nasprotnem primeru sosednji zobje sčasoma spremenijo svojo lego v zobnem loku, to pa vodi v pojav ortodontskih težav.

vacation installment loans  

binäre optionen steuern auf gewinne binäre optionen maximaler verlust Mlečni zobje
Pomen zdravja mlečnih zob se pogosto podcenjuje. Marsikateri starš o mlečnih zobeh svojega otroka razmišlja v smeri, da bodo ti zobje hitro izpadli in zato ni treba posebej skrbeti za njih.

iqoption truffa Uporaba otroške zobne ščetke Jordan Step 2Takoj, ko izraste prvi mlečni zob, se začne pod njim razvijati stalni zob. Slabo zdravje mlečnega zoba lahko resno škodi tudi stalnemu zobu. Prav tako je mlečni zob tudi tisti, ki 'drži' prostor stalnemu zobu. V primeru, da otrok predčasno izgubi mlečni zob, se začne ta prostor hitro ožiti, kar je lahko tudi razlog za kasnejše ortodontske težave. Zato je zelo pomembno, da otroku že zelo zgodaj približamo ustno higieno, saj je to velikega pomena za njegovo ustno zdravje in zdravje celotnega organizma tudi v kasnejših letih.

phone financing  

binary options platform uk Izrast prvih stalnih zob in skrb za njihovo zdravje
Prvi stalni zobje začnejo izraščati med 6. in 7. letom, v celoti pa je mlečno zobovje nadomeščeno med 12. in 13. letom. Dokazano je, da karies, ki se pojavi v obdobju med 6. in 12. letom, vpliva na pojav kasnejših ponavljajočih-se težav z zobmi. Ti izraščajoči zobje so namreč zelo občutljivi na kisline, ki jih med presnavljanjem sladkorjev tvorijo bakterije zobnega plaka.

Zato je zelo pomembno, da je otrokova prehrana čim bolj osiromašena sladkorjev in sladkih pijač. Ne glede na to, pa je za ustrezno zdravje zob nujno potrebna temeljita in redna ustna higiena.

 

binary options tax free uk Modrostni zobje
Izraščanje modrostnih zob je lahko zelo boleče. Glede na njihovo pozicijo in smer izrasta je odločitev o ukrepih  (morebitnem ruvanju) zelo individualna. V primerih, ko modrostni zobje povzročajo kakršne koli težave, je najbolje, da se posvetujete s svojim zobozdravnikom.

  opzioni binarie tocca non tocca

check cashing payday loans Tretji zobje
Ko izgubimo stalne zobe na eni ali obeh čeljustih in nimamo možnosti, da bi le-te nadomestili z zobnimi vsadki oz. implantati ali mostičkom, je tretja možna rešitev zobna proteza, imenovana tudi 'tretji zobje'. Obdobje navajanja na protezo je lahko precej dolgotrajno in če imate morda občutek, da vaša proteza ne ustreza obliki vaših ust, je ne 'popravljajte' sami, ampak za pomoč prosite svojega zobozdravnika.